علمی
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

سلام به وبلاگ خود خوش آمدید دوستان نظر یادتون نره دوستان اگه تونستید ب اون سایتی ک گفتم هم سری بزنید
موضاعات
پیوند وبلاگ
هر چی تا دلت بخواد
سامانه ازدواج دائم سارا
گن لاغری اسلیم لیفت">
گن لاغری اسلیم لیفت">گن لاغری اسلیم لیفت
چراغ خواب شلمن">چراغ خواب شلمن
من و خاطره هام
دوستت دارم !!!! ای زندگیم
سوتین ایر برا">سوتین ایر برا
املاک
روزگار نو
بهترین دنیای مد
عشق
jalebtarinha
تصاویر عجیب
tarsnak
araz1.loxblog.com
$سيميا$
سبوی تشنه
جالب
تصاویر جالب و دیدنی
تصاویر ماشین
در مورد ادبیات
مطالب زیبا
طلوع یک عشق
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی و آدرس shegeftish.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. با تشکر فراوان






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
خرداد 1394
تير 1393
اسفند 1392
آذر 1392
آبان 1392
مرداد 1392
تير 1392
بهمن 1391
آذر 1391
آبان 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
خرداد 1391
فروردين 1391
اسفند 1390
بهمن 1390
دی 1390
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 60
بازدید ماه : 285
بازدید کل : 3262
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


<-PollName->

<-PollItems->


کیف کن علم

برج ویلیس


برج ویلیس
(به انگلیسی: Willis Tower) قبلا برج سیرز، ساخت سال ۱۹۷۳، نام یکی از بلندترین ساختمان‌های جهان و از نمادهای شهر شیکاگو است. این ساختمان ۱۱۰ طبقه و ۵۲۷ متر ارتفاع دارد و کماکان بلندترین ساختمان آمریکا، و سومین برج بلند در جهان است. معمار این بنا بروس گریام در هنگام کار در اسکیدمور، اوینگز، مریل است. در زمان تکمیل این برج در سال ۱۹۷۴ به عنوان بلندترین آسمانخراش جهان معرفی شد و این لقب را برای ۲۵ سال حفظ کرد. و بعد از ساخته شدن برجهای دوقلوی پتروناس این لقب به آنها منتقل شد. ساخت این آسمانخراش بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷4 انجام شد. تعداد آسانسورها  ی این برج غول آسا ۱۰۴ می باشد (که شامل ۱۶ آسانسور دو طبقه میباشد) مجموع مساحت طبقات این برج عظیم ۴۲۴۰۰۰ متر مربع (که ۳۵۴۰۰۰ متر مربع آن جزو فضاهای اجاره ای آن میباشد) بالاترین قسمت این ساختمان (نوک ساختمان) مرتفع ترین نقطه در شیکاگو است. ساختمان ویلیس به دلیل معماری نامتقارنی که دارد به میزان ۱۰ سانتی متر به سمت غرب خم شده است که باعث شده بار نامتقارنی به فونداسیون آن وارد شود.سرویسهای بهداشتی طبقه ۱۰۳ برج مرتفعترین سرویسهای بهداشتی در نیمکره غربی نسبت به ارتفاع خیابان است!


پل میلو


پل میلو ( Le Viaduc de Millau ) بلندترین پل جاده‌ای جهان به ارتفاع ۳۴۳ متر است و طول آن ۲۴۶۰ متر است بخشی از بزرگراه A75 محسوب می شود که شهر کلرمون فران را به بندر بزیه در ساحل مدیترانه متصل می کند. این پل توسط میشل ویرلوژو ( مهندس سازه ) و نورمن فاستر ( معمار ) طراحی و در دسامبر سال ۲۰۰۴ افتتاح شد. میلائو گفتگوی بین طبیعت و ساخته دست بشر است . در قرون وسطی شهر یک پل قدیمی داشت با ۱۷دهانه که از روی رودخانه تارن عبور می کرد. اگر این پل تاکنون به جای می ماند بی شک از بناهای یادبود گذشته بود. اما به دلیل عدم نگهداری خوب از پل در قرن ۱۸میلادی یکی از دهانه های پل خراب شده و پس ار آن بیشتر پل ویران شد و فقط یکی ازدهانه ها باقی ماند. این مسیر یکی از راه های اصلی جنوب به شمال فرانسه از دورهرنسانس تا به حال است. جاده پل به طول ۲۴۶۰ متر از مقاطع فولادی در ۸ دهنه با عرض ۳۲ متر و فاصله متوسط ۳۴۲ متر بین هر ستون تشکیل شده است. این جاده بیش از ۳۶،۰۰۰ تن وزن داشته و با عمق ۴٫۲ متر به عنوان طولانی‌ترین جاده کابلی پل در جهان به حساب می آید. جاده پل شیبی ۳٪ از جنوب به شمال طی کرده و همچنین انحنایی به شعاع ۲۰ کیلومتر در سطح را به دلیل ایجاد زاویه دید بهتر برای رانندگان داراست. جاده پل بر روی ۷ ستون بتنی که ارتفاع آنها از ۷۷ تا ۲۴۶ متر متغیر است قرار گرفته است. ضخامت ستون ها در پی ۲۴٫۵ متر بوده که در نهایت به ۱۱ متر ختم می شود. هر کدام از ستون‌ها نگهدارنده دکلی ۸۷ متری است که ۷۰۰ تن وزن دارد.
 

مرکز ملی شنا چین


در ماه جولای سال ۲۰۰۳ دو شرکت استرالیایی معماران PTW و گروه مهندسی Ove Arup برنده طراحی مرکز شنای المپیک ۲۰۰۸ چین شدند. طرح ایشان از بین ۱۸ طرح ارسال شده از سراسر جهان (با هزینه ای بالغ بر ۳٫۴ میلیارد دلار) انتخاب گردید. مرکز ملی شنا قرار است در زمینی با مساحت ۷۰۸۰۰ متر مربع واقع در قسمت غربی دهکده المپیک بنا شود. معماران PTW و گروه مهندسی Ove Arup با همکاری شرکت مهندسی ساختمان چین (CSCEC) و موسسه طراحی شنزنCSCEC+DESIGN مرکز شنای المپیک چین را طراحی کردند. ایده و فکر اصلی مکعبی از آب است. با تغییر در شکل هندسی حباب که به صورت مستطیل شکل در آمده. در کل سعی شده که ساختمان در هماهنگی کامل با استادیوم باشد که جزء اصلی دهکده است. سازه نمایان خارجی ، سقف و دیوارها را شکل می دهد. مواد مصرفی مواد غیر معمولی است به نام تفلون که در نما به کار رفته است. از این ماده ی شفاف به منظور پذیرفتن فرم خاصی از برآمدگی ها و نورپردازی استفاده شده است. استفاده از آن راه حل مناسبی بود که موا د رایج و معمولی مانند شیشه نمی توانست مانند آن ایفای نقش کند. برای ساخت اسکلت داخلی که دارای شکل هندسی ویژه ای مانند حباب صابون است از سیستم سازه های خرپا کمک گرفته شده که بوسیله ۳ طرح متفاوت اتصال و چهار طرح مختلف از میله ها شکل می گیرد. تفلون استفاده شده در سطوح خارجی دارای ویژگی جذب حرارت خورشید میباشد که از آن برای گرم کردن آب استخرها و فضای داخلی استفاده میشود. در اطراف این ساختمان “که شاید بتوان آن را تحفه ی هنری سیستم های مدرن خواند ” حفره های نسبتا بزرگی به منظور هدایت و استفاده بهینه از آب باران تعبیه شده است که جلوه زیبایی نیز به مجموعه داده است.


سد هوور


سد هوور در تنگه سیاه و بر روی رود کلرادو در حدود کیلومتری جنوب شرقی لس وگاس واقع شده است. و ارتفاع آن از سنگ های پایه تا راس سد که در آن جاده ساخته شده، در حدود 41/221 متر است. برج و نقطه بالایی سد که در کنار نرده ها قرار دارد 19/12 متر از سطح جاده ارتفاع دارد. وزن تقریبی این سد به بیش از شش میلیون و ششصد تن می رسد و از نوعی بتون ثقیل و چگال ساخته شد که در پشت آن فشار آب حاصل از نیروی گرانشی زمین و نیروی منحنی افقی بر آن وارد می شود. نیروی وارده در هر فوت مربع(48/30 سانتی متر) و فشاری معادل با 20430 کیلوگرم بر دیواره سد وارد می شود. در حدود 4357000 متر مکعب بتون در این سد به کار رفته است.با این میزان بتون می توان ساختمانی را به مساحت فوت مربع و ارتفاع1600 100 تا 3200 متر یعنی ساختمانی بلندتر از ساختمان امپراطوری(1250 فوت ارتفاع دارد) را در یک شهر ساخت و یا یک راه ارتباطی با عرض 16 فوت از سانفرانسیسکو به نیویورک کشید.  آنچه سد هاوور را از دیگر سد ها متمایز می کند این است که این سد از بلوک های سیمانی و یا ستون های عمودی ساخته شده که این بلوک ها دارای سایز های متفاوتی است مثلا در دیواره مخالف جریان آب سد سایز این بلوک ها 60 فوت مربع است و در دیواره موافق جریان آب سد سایز بلوک ها 25 فوت مربع است. بلوک های مجاور در هم فقل می شوند. برای جایگزین کردن بتون در هر بلوک در فضای فوت به زمانی در حدود 275 ساعت زمان نیاز است.  پیمانکار از 20 آپریل سال1931 به مدت هفت سال قرار داد بست که البته تا ماه می 1935 کار بتون گذاری آن تمام شد و بقیه کار های تکمیلی آن تا مارس 1 1936 به پایان رسید. 21 هزار نفر در کار سد سازی مشارکت داشتند که دستمزد ماهانه آنها500000 دلار برآورد شده است.


ایستگاه قطار برلین


ایستگاه قطار برلین،  یکی از بزرگترین ایستگاه های راه آهن جهان که در مرز آلمان غربی و شرقی قرار دارد و برای مسابقات فوتبال جام جهانی آلمان ساخته شد. ساختمان عظیم ساخته شده از شیشه و فولاد این ایستگاه را به بزرگترین شاهراه حمل و نقل ریلی اروپا تبدیل كرده است.  این ایستگاه جدید مركزی قطار برلین گرانترین ایستگاه قطار آلمان پس از جنگ جهانی دوم است كه هزینه احداث آن 700 میلیون یورو برآورد شده است.  روزانه 1100 قطار از ایستگاه مركزی جدید برلین عبور كرده و 300 هزار مسافر از طریق آن جابه جا خواهند شد.  این ایستگاه دارای 54 پله برقی و 34 آسانسور بزرگ از جمله 6 آسانسور پانورامیك است.


استادیوم آشیانه ی پرنده


استادیوم آشیانه ی پرنده  "Bird’s Nest"  استادیوم ملی پکن است که کاری دیگر از معماران، هرزوگ و دمورن می¬باشد. این پروژه تضادی است از یک اسکلت فولادی به هم تنیده صلب و لایه های نرمETFE که با یکدیگر ترکیب شده¬اند و در واقع از لایه¬های ETFE برای پوشش فضاهای میان استراکچر فولادی استفاده شده است. استادیوم جدید بین المللی بر یک شیب آرام در مرکز مجموعه ی المپیک جای گرفته است.این مجموعه به عنوان انبوه حجیمی از لوله (نوار) تلقی می شود ، ساختی مواج از ارتفاعات بالا و پایین ،حجم نوارها را کنترل می کندو به آن فرمی جذاب و فراگیر را می بخشد.نمود این استادیوم سازه ی خالص است وپوسته و سازه ی مجموعه ،یکسان است.عناصر سازه ای متقابلا یک دیگر را حمایت می کنند ودر آرایشی توری مانند جمع می شوند – بیشتر شبیه لانه ی پرنده ای با شاخه های در هم بافته اش است.تاثیرفضایی این استادیوم بدیع و ابتداعی و هنوز ساده است و متعلق به هم نشینی مستقیم و کهنه ای است که نشان تاریخی یکتایی را برای المپیک 2008 می سازد. بازدیدکنندگان در میان این اثر قدم می زنند وبه فضاهای مفصل به شکلی گردشی و سیار وارد می شوند که دایره ای کامل دورتادور جایگاه تماشاگران را می پیماید.از آن جا می توان سیرکولاسیون ِ فضای ورودی ، شامل پله هایی که دسترسی سه ردیف از جایگاه تماشاگران را ممکن می سازد، بررسی کرد.عملکردی همچون طاق های پشت سرهم یا محل تقاطع چند خیابان رادارد.لابی پوشیده ازفضای شهری ،به همراه رستوران ها و انبارهایی است که بازدیدکنندگان را به گردشی در ورزشگاه دعوت می کند. سقف متحرک بخشی جدایی ناپذیر از سازه ی استادیوم است.زمانی که بسته است ،استادیوم را به فضایی سرپوشیده تبدیل می کند.تنها به عنوان پوشش ، با دریچه هایی کامل می شود تااین سقف ،وقتی که باز یا بسته باشد ، به شکلی پایه ای جزئی از حجم کلی استادیوم درآید.با تکیه بر سازه ی استادیوم ،این اثر همچنان آرایشی توری مانند است که کالبدی ضد آب به همراه زیرسازی هایی حجیم راشکل می دهد.


زندان فوق امنیتی NBCI


زندان فوق امنیتی NBCI ساختمانی است كه برای دفاع از خودش طراحی شده، در عین حال که تبه كاران را در داخل حبس می كند، از بقیه ما نیز در بیرون محافظت می كند. كانون اصلاح و تربیت نورث برنچ یا همان ان.بی.سی.آی، بزرگترین، و از نظر تكنولوژی پیشرفته ترین زندان با بیشترین سطح امنیت است كه در حال حاضر در جائی در ایالت متحده احداث شده است.ان.بی.سی.آی، ارائه كننده یك رویكرد جدید برای تعامل با مشكلات قدیمی موجود در زندان های آمریكاست، ساختمان های قدیمی كه كنترل خشونت ساكنان آن را برای كاركنان زندان ها، ناممكن می سازد.نمونه موردی، كانون اصلاح و تربیت مریلند در جسوپ، در سال 1972.این زندان با آجرها و میله های قدیمی، بدترین اغتشاش در تاریخ ایالت را تجربه می كند. زندانی ها درون زندان آتش روشن كردند، حصارها را تخریب كرده، و خسارات سنگینی به تسهیلات زندان وارد كردند.


کشتی Queen Mary


در سال 2004 در بندر ساوتهمپتون انگلیس، پس از 5 سال تلاش متخصصان، بزرگ ترین، مرتفع ترین، مجلل ترین و پرهزینه ترین کشتی مسافربری در جهان تولید شد. این کشتی غول پیکر که کویین مری  نام دارد، بار دیگر عصر طلایی کشتی های پرشکوه اقیانوس پیمای اوایل قرن بیستم را با تکنولوژی و علوم پیشرفته قرن بیست و یکم در خاطره ها زنده کرد.    در دوره یی نزدیک به 65 سال، خطوط دریایی «کونارد» بریتانیا، تنها یک اقیانوس پیما روی اقیانوس اطلس شمالی داشت که کویین الیزابت بود و اکنون زیر سایه سنگین کویین مری قرار گرفته است. برای درک بهتر این غول دریایی کافی است مجسم کنید جسم شناوری را که طول آن به اندازه 43 اتوبوس دوطبقه یعنی 55 متر بلندتر از برج ایفل است و در پهن ترین قسمت، عرضی به اندازه یک زمین فوتبال دارد. جالب اینکه ارتفاع کویین مری از سطح عرشه آن تا دودکش به اندازه یک برج 15 طبقه است. این کشتی اقیانوس پیما که مجهز به پیشرفته ترین سیستم های رانش است می تواند فاصله بین بندر ساوتهمپتون تا نیویورک را در مدت کمتر از دو هفته طی کند، هر کشتی دیگری از انجام چنین کاری ناتوان است. مدیران خطوط دریایی کونارد از حدود 15 سال پیش به فکر تولید و استفاده از چنین کشتی غول پیکری بودند و به همین دلیل برنامه تولید آن را در اولویت کاری خود قرار دادند. به همین دلیل هم یک گروه متخصص حرفه یی به سرپرستی «گری الیس» افسر ارشد کشتی الیزابت 2 و نیز «استفان پین» مهندس طراح سازه های دریایی تشکیل دادند تا عملیات طراحی و تولید بزرگ ترین کشتی اقیانوس پیمای جهان را آغاز کنند.   بهترین بخش اقامتی این کشتی، بخش آپارتمان های ویژه آن است که از زیربنای 150 تا 250 متر مربع برخوردار بوده و از بهترین هتل آپارتمان ها نیز مجلل ترند. دو طبقه از کشتی هر کدام شامل پنج آپارتمان ویژه با چشم اندازی روبه دریا هستند و همچنین مجهز به محوطه ورزش اختصاصی، کتابخانه شخصی و سیستم اینترنت پرسرعت بوده و نیز دارای یک سالن سینمایی شخصی و سرویس بهداشتی مخصوص مهمان هم هستند.  این اقیانوس پیما هم مانند برج های بزرگ مسکونی، دارای پنت هاوس و سوئیت های رویال است که میدان دید همه آنها هم دریا و هم عرشه کشتی را در بر می گیرد. عرشه کشتی نیز مجهز به 90 سوئیت مدرن است که البته کوچک تر از دیگر سوئیت های کشتی هستند، ولی از لحاظ سطح رفاهی دست کمی از آنها ندارند و هرکدام دارای بالکن مستقل، سیستم اینترنت پرسرعت و سینمای خانگی هستند. علاوه بر آپارتمان ها، سوئیت ها و پنت هاوس های ذکر شده، شرکت کونارد برای مسافران خاص و ثروتمند خود جایگاه های ویژه یی معروف به سوئیت های الیزابت نیز تدارک دیده که از هر لحاظ بی نظیر است.


نگاه کن چه کارا میکنن با علمشون

جابجایی بزرگترین سازهای جهان کار بسیار مشکلی هست که امروز تبدیل به رکورد زنی و رقابت برای کشورها هم تبدیل شده.
جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir

جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir


جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir



جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir


جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir


جابجایی ابرسازه ها توسط کشتی های غول پیکر !! + تصاویر www.taknaz.ir


این است پیشرفت انسان

بزرگترین شرکت (Office) در امریکا

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

بزرگترین مرکز خرید دنیا در چین :

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

892 هزار متر مربع مساحت این مرکز 6 طبقه میباشد

بزرگترین فرودگاه دنیا در امریکا :

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

 

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

نیویورک

 

بزرگترین پل ارتباطی دنیا در استرالیا :

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

طویل ترین پل ارتباطی دنیا در چین :

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

32/5 کیلومتر طول این پل میباشد

بزرگترین کشتی دنیا :

گروه
اینترنتی شادینه - برای عضویت کلیک نمایید

گنجایش 4300 نفر مسافر رو دارد


آرش کمانگیر

آرش کمانگیر نام یکی از اسطوره‌های کهن ایرانی و همچنین نام شخصیت اصلی این اسطوره‌است. آرش، امیرزاده‌ای از اهالی طبرستان [۱]و از سپاهیان منوچهر بود که پس از پایان جنگ ایران و توران به عنوان کماندار ایرانی جهت مشخص شدن مرز ایران و توران برگزیده شد و از بالای کوه "اییریو خشوتا" از چهارمین کشور روی زمین در زادگاه فریدون رفت و با تمام نیرو تیری به طرف کوه "خوانونت" در خاور رها کرد.[۱]

شرح داستان آرش کمانگیر در شاهنامه نیامده است اما شاهنامه از آرش کمانگیر نام برده است و در شاهنامه به داستان آرش اشاره شده‌است. (مثلاً در قسمت پادشاهی شیرویه:

  • چو آرش که بردی به فرسنگ تیر
  • چو پیروزگر قارن شیرگیر»
  • «بزرگان که از تخم آرش بدند - سبکبار و جنگی و چابک بدند».
  • که سامیش گرزست و تیر آرشی...
  • دو فرزند او هم گرفتار شد-برو تخمهٔ آرشی خوار شد.
  • جوان بی‌هنر سخت ناخوش بود- اگر چند فرزند آرش بود.
  • من از تخمهٔ نامور آرشم- چو جنگ آورم آتش سرکشم.

اسطوره آرش کمانگیر از داستان‌هایی است که در اوستا آمده و در شاهنامه از آرش درچند شعر با افتخار نام برده شده ولی مشروح داستان یا اسطوره آرش در شاهنامه بیان نشده است. 


خارق العاده ترین انسان ها

 

مرد بدون درد
 
 
 
"تیم کرایدلند" نام فرد آمریکایی است که اصلا مانند دیگر انسان ها درد را حس نمی کند از همین رو به مرد بدون درد و همچنین مرد شکجه گر معروف شده است.او می تواند سوزن های بزرگی را وارد دهانش کند و یا اینکه آن ها را در داخل بدنش می کند بدون اینکه حتی ذره ای درد به او وارد شود.

www.rouzegareno.ir

 


لکه های خورشیدی
لکه های خورشیدی دانشمندان یکی از مخاطرات طبیعی که زمین را مورد تهدید قرار می دهد لکه های خورشیدی می دانند . زیرا آنان معتقدند که یکی ازعوامل خشکسالی چرخه های لکه خورشیدی است. لکه های خورشیدی چیست ؟ عامل ایجاد آن چیست ؟ و چه تاثیری بر زندگی انسانهای ساکن بر کره زمین دارد ؟ خورشید این ستاره درخشان در حدود 150 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد و به مراتب از زمین بزرگ تر است به طوری که می توان یک میلیون کره زمین در آن جای داد . قطر آن 140000 کیلومتر است و وزن آن 300000 برابر وزن زمین است دمای آن بیش از 5500 درجه سانتی گراد است . در مرکز خورشید دما به 14 میلیون سانتی گراد می رسد و در جای جای سطح خورشید گازها ، داغ ، منبسط و سرد می شوند ، علت تیرگی آن درخشش کمتر گازهای سرد نسبت به گازهای گرم تر است که بصورت تیره بر سطح خورشید ظاهر می شوند و این بخش تیره را لکه می نامند . عامل ایجاد لکه های خورشیدی: حرکت وضعی خورشید باعث ایجاد میدان مغناطیسی می شود ،مناطق استوایی خورشید سریع تر از مناطق قطبی آن چرخیده و این امر باعث می شود که خطوط میدان مغناطیسی درون خورشید حلقه بزنند .این خطوط در صورت خروج از سطح خورشید باعث فعالیت های خورشیدی نظیر لکه های خورشیدی ، شعله ها و زبانه های خورشیدی می شود. این لکه ها شماره آن متغیر و از سالی به سالی دیگر تغییر می کند . گاهی بیش از صد لکه و برخی از سال ها تا کمتر از ده لکه ظاهر می شود و هر 11 سال یکبار تعداد لکه ها به حداکثر می رسد و خورشید بصورت جسمی پر لک در می آید وسپس لکه ها به حداقل می رسد و خورشید حالت تقریبا بدون لک پیدا می کند . بزرگی و طول عمر لک ها متغیر است ، اکثر لک ها طول عمر کمتر از 1 روز دارند ولی لک های بزرگتر می توانند تا 70 روز دوام داشته باشند ، این لکها به دلیل گردش خورشید دورمحور خودش طی روزها برسطح خورشید جا بجا می شوند ، ( خورشید هر 25 روز یک بار به دور خود می چرخد ) علت گرمای کم این لکه ها این است که انتقال گرما از مرکز خورشید به این نواحی به خوبی صورت نمی گیرد.دما در روی این لکه ها حدود 800 تا 1000درجه سانتی گراد کمتر از اطراف می باشد . درمجاورت این لکه ها انفجارهایی رخ می دهد و انرژی زیادی تولید می کند . این انفجارها شراره نامیده می شوند و با نور بسیار می درخشند . این شراره های داغ به صورت زبانه خارج می شوند و ماده گازی داغ به فضا شلیک شده و فوران خورشیدی را به وجود می آورد پس به این دلیل که هر 11 سال بار که تعداد این لکه ها و سپس فوران ها به حداکثر می رسد زمین گرمتر می شود و باید انتظار خشکسالی در سطح زمین را داشت و برای مقابله با آن و پیش گیری از صدمات چاره اندیشی کرد . لکه های خورشیدی می توانند در ارتباطات رادیویی دخالت کنند . ذرات الکتریکی به وسیله شراره ها و انفجارهای نزدیک لک ها به فضا پرتاب می شوند . الکتریسیته خورشیدی که در این توفان ها به حرکت در می آیند بخش بالایی جو زمین را تغییر می دهند در این مواقع ممکن است متوجه محو شدن امواج رادیویی شویم .
زلزله
زمين لرزه يكي از وحشتناك ترين پديده هاي طبيعت محسوب مي شود. اغلب زميني را كه روي آن ايستاده ايم، به صورت تخته سنگ هاي صلب و محكمي تصور مي كنيم كه از استحكام زيادي برخوردار است. هنگامي كه زمين لرزه اي روي مي دهد براي لحظه اي اين تصور بر هم مي ريزد، اما طي همان لحظه كوتاه خسارت هاي شديدي وارد مي شود. با توجه به پيشرفت هايي كه در حوزه علوم مختلف صورت گرفته است، دانشمندان توانسته اند نيروهايي را كه باعث زمين لرزه مي شود، شناسايي كنند. علاوه بر آن با استفاده از فناوري هاي نوين مي توان شدت يك زلزله و مكان آن را حدس زد. مهم ترين كار باقي مانده آن است كه راهي براي پيش گويي زمين لرزه بيابيم تا مردم هنگام وقوع آن غافلگير نشوند. تكان هاي زمين: زمين لرزه در واقع ارتعاشي است كه در طول پوسته زمين به حركت در مي آيد. اگر يك كاميون بزرگ از نزديكي منزل شما عبور كند، خيابان را به لرزه مي آورد و شما احتمالاً لرزه هاي خانه را احساس مي كنيد، در اين حالت مي توان گفت كه زمين لرزه كوچكي رخ داده است، اما كلمه زمين لرزه معمولي به حوادثي اطلاق مي شود كه در آن منطقه بزرگي همانند يك شهر تحت تأثير اين لرزش قرار گيرد. براي وقوع يك زمين لرزه چند دليل مي توان ذكر كرد: - فوران گدازه هاي آتشفشاني - برخورد يك شهاب سنگ - انفجارهاي زيرزميني (براي مثال يك آزمايش هسته اي زيرزميني) - فرو ريختن يك سازه (همانند تخريب يك معدن) اما اصلي ترين دليل وقوع زمين لرزه را مي توان حركات صفحه هاي (Plates) زمين دانست.هر از گاهي در اخبار مي شنويم كه زمين لرزه اي روي داده است، اما بايد دانست كه زمين لرزه پديده اي است كه هر روز در كره زمين روي مي دهد. براساس تحقيقات جديد هرساله حدود سه ميليون زمين لرزه روي مي دهد، يعني هشت هزار زمين لرزه در روز يا هر 11 ثانيه يك زمين لرزه. - حركت صفحه ها در خلاف جهت يكديگر و دور شدن از هم. - ضمن حركت در خلاف جهت به همديگر بمالند. اگر دو صفحه از يكديگر دور شوند گدازه هايي كه از سنگ هاي مذاب تشكيل شده اند، از بين صفحه هاي پوسته زمين خارج مي شوند (اين عمل اغلب در كف اقيانوس ها روي مي دهد) هنگامي كه اين گدازه ها سرد شوند، سخت شده و به شكل پوسته هاي جديد در مي آيند كه فاصله بين دو صفحه را پر مي كنند. اگر دو صفحه به سمت يكديگر به حركت درآيند، معمولاً يك صفحه به زير صفحه ديگر مي خزد. در بعضي موارد، هنگامي كه دو صفحه به يكديگر فشار مي آورند، براي هيچ كدام از صفحه ها امكان ندارد كه به زير صفحه ديگر برود، در اين صورت اين دو صفحه ضمن فشار آوردن به همديگر يك رشته كوه را به وجود مي آورند. در بعضي مواقع نيز صفحه ها ضمن عبور از كنار يكديگر به همديگر فشار وارد مي كنند. براي مثال تصور كنيد يك صفحه به سمت شمال و ديگري به سمت جنوب حركت كند. در اين صورت اين صفحه ها از محل تماس به يكديگر نيرو وارد مي سازند.
هفت شگفتی
هفت شگفتی عظیم در جهان فیزیک هفت شگفتی عظیم در جهان فیزیک ما به جایی رسیده‌ایم که که بدون حل کردن برخی از مشکلات و مسایل فیزیک، نمی‌توانیم در مورد حقایق و پدیده‌های جالب و شگفت‌انگیز دیگر فیزیکی، اطلاعات بیشتری کسب کنیم. ۱) جهان هستی چگونه برپاست؟ ما به جایی رسیده‌ایم که که بدون حل کردن برخی از مشکلات و مسایل فیزیک، نمی‌توانیم در مورد حقایق و پدیده‌های جالب و شگفت‌انگیز دیگر فیزیکی، اطلاعات بیشتری کسب کنیم. برای درک مفاهیمی مثل خاستگاه و بنیاد جهان هستی، سرنوشت نهایی سیاهچاله‌های فضایی یا امکان سفر در زمان، نیاز داریم که بدانیم جهان هستی چگونه ادامه‌ی حیات می‌دهد. هم‌اکنون یک ایده‌ی خوب در ذهن ما هست که می‌تواند منتج به کشف حقیقت و بنیاد هستی شود. علم فیزیک در قرن بیستم بر پایه‌ی انقلابهای دوگانه‌ی مکانیک کوانتومی (تئوری ماهیت جسم) و نظریه‌ی معروف اینشتین در مورد فضا، زمان و جاذبه معروف به نسبیت، بنا شده است. اما وقتی شما به دو تعریف نهایی از واقعیت دست پیدا می‌کنید زمانی که تنها یک واقعیت را موجود می‌بینید، این راضی‌کننده نیست. تلاش برای یگانه‌سازی این دو تئوری، موانع تکنیکی فنی و مفهومی وحشتناکی را بر سر راه بهترین نظریه‌پردازان فیزیک در طول دهه‌های گذشته قرار داده و آنان را به چالش کشیده است. برای مثال از آنجایی که جاذبه، خودش را به عنوان یک عامل ایجاد انحراف در فضای چهاربعدی زمان-مکان معرفی می‌کند، پذیرش نظریه‌ی کوانتومی در مورد جاذبه ایجاد مشکل می‌کند. از یک جهت، این به معنای پذیرش شک و تردید هایزن‌برگ در مورد فرضیات موجود راجع به زمان – مکان به شکل فی‌نفسه است که قطعاً مشکل‌ساز خواهد بود. اما ممکن است این تردیدها، یک معنای دیگر هم داشته باشند و آن به معنای وجود یک مشکل در رابطه با گرایش و رویکرد ما نسبت به قضیه است. شاید ما نباید مفهوم جاذبه را به تنهایی بررسی کنیم. اکثر تلاشهایی که برای یکسان‌سازی نظریات موجود در مورد جاذبه انجام شدند، خود منجر به این گشتند که تعریف کیفیت و کمیت جاذبه، وارد یک بحث و میدان جدید شود که به ناچار همه‌ی نیروهای طبیعت مانند همه‌ی اجزای زیراتمی را به یک چارچوب تئوریک محدود می‌کند. این ایده‌یی است که برخی از فیزیک‌دانها آن را "تئوری همه‌چیز " می‌خوانند. نظریه‌ی جدیدی که در حال حاضر مطرح می‌شود، نظریه‌ی "فرا-رشته‌یی " است که به وجود حلقه‌های کوچک و ریز رشته‌یی اتمی به عنوان سازنده‌ی همه‌ی مواد حکم می‌دهد. فرضیه‌ی دیگری که وجود دارد و به تئوری ام مشهور است هنوز کمی پیچیده و مبهم به نظر می‌رسد و می‌تواند به عنوان لایه‌یی که در ابعاد وسیعتر فضایی حرکت دارد، تصویر شد. اما مرحله و روند پیشرفت در این نظریه‌ها در بهترین حالت، اینگونه جمع‌بندی می‌شود که هیچ کس دقیقاً به یاد نمی‌آورد وجود حرف "Mâ€‌ در نظریه‌ی ام، دقیقاً به چه دلیلی است و چه واژه‌یی را تداعی می‌کند. راه درازی در پیش است...
شگفتی های مغز انسان
مغز انسان و شگفتی های آن 1) مغز انسان به اندازه ای پیچیده است که بالغ شدن آن 20 سال زمان خواهد برد. 2) جنین انسان درون رحم می تواند در هر ثانیه هشت هزار سلول جدید به وجود بیاورد. 3) در لحظه ای که انسان متولد می شود، تمامی سلول هایی که برای یک عمر زندگی به آنها نیاز دارد را در اختیار دارد. 4) مغز انسان پیچیده ترین پدیده ای است که تاکنون در جهان هستی شناسایی شده است. 5) نوزادان می توانند پس از گذشت چند ساعت از زمان تولد خود، صورت مادرشان را شناسایی کنند./ع 6) جنین درون رحم از قدرت بینایی برخوردار است اما همه چیز را سیاه و سفید می بیند، چشم جنین به اندازه ای حساس است که می تواند نور به شدت ضعیفی که از میان شکم مادر به درون نفوذ می کند را ببیند. 7) انسان در دقیقه 20 بار پلک می زند که هر پلک زدن نیم ثانیه زمان نیاز دارد. با روی هم گذاشتن این دقایق می توان گفت انسانها یک ساعت در روز را در تاریکی سر می کنند. 8) هر سلول مغزی با سلول مغزی دیگر در حدود 10 هزار اتصال برقرار می کند. 9) فراگرفتن حفظ تعادل و سازگار کردن اندامهای بدن با یکدیگر به اندازه ای پیچیده است که تعداد سلول های موجود در مناطقی از مغز که به این کار اختصاص دارد، برابر مابقی سلول های باقیمانده در دیگر نواحی از مغز است. 10) غواصان جوان در تایلند به مردمک های چشمهای خود یاد داده اند تا در زیر آب برای تمرکز بر روی اجسام به جای بزرگتر شدن، منقبض شوند. همه کودکان می توانند این مهارت را از سنین بسیار کوچکی بیاموزند.
مطالبی در مورد شهر سوخته
در روزگاران دور که بشر تازه یک‌جا نشین شده بود، شهری در سیستان پدید آمد که به گفته‌ی باستان‌شناسان به لحاظ بافت شهری، جمعیت، برنامه ریزی شهری و ... اولین شهر جهان بود. شهر سوخته و تمدن هوشمند و خلاق آن با بیش ازپنج‌هزار سال قدمت، به‌عنوان بزرگ‌ترین استقرار شهرنشینی در نیمه‌ی شرقی فلات ایران، نمونه‌ای منحصر به ‌فرد و حکایت‌گر واقعی علم، صنعت و فرهنگ گذشته‌های دور این مرز و بوم می‌باشد. شهر سوخته در ۵۶ کیلومتری زابل در استان سیستان و بلوچستان و در حاشیه جاده زابل - زاهدان واقع شده است. این شهر در ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد پایه گذاری شده و مردم این شهر در چهار دوره بین سال‌های ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد در آن سکونت داشته اند. محوطه باستانی شهر سوخته در هزاره دوم و سوم قبل از میلاد، توسط مهاجرانی كه از چهار گوشه به ‌آن مهاجرت كرده‌اند، بنا شده است.سند یا کتیبه ای که نام واقعی و قدیمی این شهر را مشخص کند هنوز به دست نیامده و به دلیل آتش سوزی در دو دوره زمانی بین سال های 3200 تا 2750 قبل از میلاد «شهر سوخته» نامیده می شود.«کلنل بیت» یکی از ماموران نظامی بریتانیا از نخستین کسانی است که در دوره قاجار و پس از بازدید از سیستان به این محوطه اشاره کرده و نخستین کسی است که در خاطراتش این محوطه را شهر سوخته نامیده و آثار باقیمانده از آتش سوزی را دیده است. پس از او «سر اورل- اشتین» با بازدید از این محوطه در اوایل سده حاضر، اطلاعات مفیدی در خصوص این محوطه بیان کرده است. بعد از او شهر سوخته توسط باستان‌شناسان ایتالیایی به سرپرستی«مارتیسو توزی» از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ مورد بررسی و کاوش قرار گرفت.شهر سوخته دارای تشکیلات مرتب و منظمی بوده و از بعد سازمان‌دهی اجتماعی نیز جزو شهر‌های پیشرفته‌ی زمان خود بوده است. وجود نظام مرتب و منظم آب‌رسانی و تخلیه‌ی فاضلاب، دانش پزشکی پیشرفته و صدها عامل دیگر بر اهمیت این منطقه افزوده است. ین شهر از نادرترین شهرهای باستانی است که در آن، زنان عهده دار امور مالی خانواده‌شان بوده‌اند.بر مبنای یافته‌های باستان شناسان شهر سوخته ۱۵۱ هکتار وسعت دارد و بقایای آن نشان می‌‌دهد که این شهر دارای پنج بخش مسکونی واقع در شمال شرقی شهر سوخته، بخش‌های مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که به صورت تپه‌های متوالی و چسبیده به هم واقع شده اند. هشتاد هکتار شهر سوخته بخش مسکونی بوده است.شهر سوخته مرکز بسیاری از فعالیت‌های صنعتی و هنری بوده، در فصل ششم کاوش در شهر سوخته نمونه‌های جالب و بدیعی از زیورآلات به دست آمد. در جریان حفاری‌های فصل های گذشته در شهر سوخته مشخص شد که با توجه به صنعتی بودن شهر سوخته و وجود کارگاه‌های صنعتی ساخت سفال و جواهرات در این منطقه، ساکنان شهر سوخته از درختان موجود در طبیعت محوطه برای سوخت استفاده می‌‌کرده اند. در شهر سوخته انواع سفالینه‌ها و ظروف سنگی، معرق کاری،انواع پارچه و حصیر یافت شده که معرف وجود چندین نوع صنعت، به ویژه صنعت پیشرفته پارچه بافی در آنجاست. تاکنون ۱۲ نوع بافت پارچه یکرنگ و چند رنگو قلاب ماهیگیری در شهر سوخته به دست آمده و مشخص شده مردم این شهر با استفاده از نیزارهای باتلاق‌های اطراف هامون سبد و حصیر می‌‌بافتند و از این نی‌ها برای درست کردن سقف هم استفاده می‌‌کردند. صید ماهی و بافت تورهای ماهیگیری نیز از دیگر مشاغل مردمان شهر سوخته بوده است. شهر سوخته بدون شک جز شهرهای بسیار پیشرفته زمان خود بوده است. اینک به برخی از این پیشرفت های شگفت انگیز اشاره می کنیم:
شهاب سنگ ها
شهاب سنگها تکه هایی (عموما"سرگردان )جدا شده از سیارکها،ماه،مریخ وحتی شاید دنباله داران با وزنهای بین چند گرم تا چندین تن هستند که از فضا به زمین می افتند . این اجرام تا زمانی که در فضا سرگردان باشند شهاب واره نامیده شده و وقتی که یکی از آنها به جو زمین برخورد می کند معمولا" در ارتفاع های بین 120 تا 90 کیلومتری سطح زمین درخشش مختصری یا ردی درخشان زود گذز ایجاد می کند که شخانه یا شهاب نام می گیرد. شهاب سنگهای بسیار بزرگ که سیارکهایی کوچکند هنگام برخورد با زمین منفجر می شوند وحفره هایی به نام دهانه های برخوردی پدید می آورند.سقوط آنها ممکن است با ظهور آتشگوی وسپس موج انفجار همراه باشد.به ندرت نیز برخورد آنها چنان انفجار آمیز است که سیر تاریخ زمین را دگرگون می سازد.در سالهای اخیر شهابسنگها ودهانه های برخوردی به سبب کشف غرابت ایریدیومی موجود در میان رسوبات مرزی کرتاسه- ترشیاری در کانون توجهات قرار گرفته اند.احتمالا" ۶۵ میلیون سال پیش یک شهابسنگ بزرگ (یا هسته یک دنباله دار)در محلی که اکنون شبه جزیره یوکاتان نامیده می شود با سطح زمین برخورد کرد ودهانه بزرگی به قطر ۱۸۰ کیلومتر پدید آورد. برخی شهابسنگها شبیه سنگهای آتشفشانی زمین هستند.برخی دیگر شبیه آلیاژ آهن - نیکلی هستند که طبق باورهای امروزین هسته زمین را می سازند با این وجود بسیاری دیگر به هیچ چیز زمینی شباهت ندارند وممکن است بازمانده ماده اولیه ای باشند که منظوه شمسی از آن پدید آمد.بررسی این شهابسنگهای آغازین در آزمایشگاه ،دانشمندان را قادر می سازد تا با بخشی از غبار اختری که منظومه شمسی از جمله خورشید،زمین وحتی خود آدمی از آن پدید آمد کارکنند.این اجرام نمونه ای از بخش های دست نایافتنی منظومه شمسی هستند که احتمالا" هیچگاه هدف بازدید فضانوردان نخواهند بود زیرا هزینه چنین سفرهای اکتشافی بسیار گزاف است. شهابسنگها را معمولا" به نام محلی که هنگام سقوط در آن حوالی دیده شده ویا محل یافتن آنها می نامند.سقوط شهابسنگها در برخی موارد شامل هزاران قطعه سنگ یا آهن است که وزن همه آنها به چندین تن می رسد ومعمولا" در نواحی وسیعی توزیع می شوند.چنین مواردی را بارش شهاب سنگی می نامند.قطعه قطعه شدن شهابسنگهای بزرگ ناشی از اثرات حرارتی و فشاری جو زمین است. شهاب سنگها به سه دسته زیر تقسیم می شوند: سنگی: که عموما" از جنس سیلیکات بوده ومانند صخره های زمینی هستند. یافتن شهابسنگ های سنگی مشکل تر است. زیرا از سیلیکات هایی مانند سیلیکات ها ی سنگ های زمینی تشکیل شده اند. گونه ای از این شهابسنگها یعنی شهابسنگهای سنگی یوکریت به احتمال بسیار قوی از سیارک وستا که یکی از شناخته شده ترین سیارک ها است کنده شده اند. شهابسنگ های سنگی به دو نوع کندریت و آکندریت تقسیم می شوند. شهابسنگ های که دارای دانه های کندرول هستند کندریت و آنهایی را که فاقد کندرول باشند را آکندریت می نامند. سنگی آهنی : که تقریبا" مقدار آهن وسیلیکات آنها به یک اندازه است تعداد شهاب سنگهای یافت شده از این گروه نسبت به بقیه کمتر است. در آنها بلورهای سنگی در زمینه فلز دیده می شود و در مواردی سنگ و فلز با هم مخلوط شده اند. آهنی:سنگهایی که بطورکلی از نیکل و آهن تشکیل شده اند.این سنگها با توجه به نسبت این دو عنصر دارای چند زیر رده می باشد. شهابسنگ های آهنی بسیار کم در معرض هوازدگی قرار می گیرند. بنابر این چندین سال هم که از سقوطشان بگذرد باز هم شکل اولیه خود را حفظ می کنند. ولی شهابسنگ های سنگی را پس از چند سال به دشواری می توان از سنگ های زمینی تمیز داد. بیشتر شهابسنگها نشانه هایی از حرارت وفشار های خاصی دارند وعقیده بر این است که تکه های اجرام بزرگتری مانند سیارکها بوده اند.گرچه شهابسنگهای مریخی و شهابسنگهای ماه هم شناسایی شده اند. مشاهدات طیفی از مدارک چنین عقیده هایی به حساب می آیند. این سنگها بر اثر برخوردهای فضایی شدید با سطح ماه یا مریخ به فضا پرتاب می شوند و پس از مدتی سرگردانی به دام گرانش زمین می افتند. تاکنون بیش از 30 شهابسنگ مریخی پیدا شده است. از آنجا که انسان هنوز ماموریت رفت و برگشتی به مریخ انجام نداده است تا نمونه هایی را به زمین بیاورد این سنگها تنها نمونه های مریخ روی زمین اند. شهابسنگها از دید دیگری هم تقسیم می شوند:شهابسنگهای سقوط عینی یا Falls که زمان سقوط مشاهده شده وپس از زمان کمی یافت می شوند و شهابسنگهای یافته یا Finds که مدت زمان زیادی پس از سقوط یافت می شوند. شهابسنگهای سنگی بیشتر از دسته اول هستند بنابراین عقیده بر این است که عمده شهابسنگهای یافت شده از این دسته باشند.شهاب سنگهای آهنی بیشتر از دسته دوم هستند چراکه این سنگها تامدت زمانهای مدیدی پس از سقوط فرسوده وهوازده نمی شوند .
سفید چاله ها
سفید چاله چیست و چگونه ایجاد می شود؟ ... سیاهچاله ها در صورت انباشت یک فضای کوانتمی غیرمادی(خلاء فضای مادی) در اطراف یک جرم پدید می آید و این موضوع ممکن است به نوعی به صورت عکس نیز اتفاق بیافتد به این ترتیب که در صورت انباشت یک فضای کوانتمی مادی در اطراف جرم بخصوصی این جرم به جای جذب ذرات مادی آنها را دفع می نماید و این موضوع به این علت است که با انباشت فضای مادی در بیرون از جرم در داخل جرم فضای غیرمادی انباشته می شود که این موضوع سبب فرار ذرات از جسم مورد نظر خواهد شد. برای ایجاد یک سفید چاله باید یک جرم به صورت شدیدی فشرده شود و هسته های آن به یکدیگر نزدیک شده و به انباشت یک فضای کوانتمی مادی در اطراف خود اقدام نایند برای رسیدن به این هدف تراکم این جرم باید به صورتی باشد که مرکز این جرم سنگین خالی شده و فضای لازم برای انباشت فضای کوانتمی غیرمادی در آن ایجاد شود با این روش فضای اطراف جرم را فضای مادی در برگرفته و در صورتی که ذره ای به آن نزدیک شود با توجه به تراکم فضای غیرمادی در مرکز این جرم ذرات از این جرم دور شده و یک نیروی دافعه توسط جرم اعمال می شود.
کرم چاله های فضایی
كرم چاله يك تونل فرضي است كه دو نقطه از فضا زمان را طوري به هم وصل مي كند كه سفر كردن در طول اين تونل زمان كمتري لازم دارد تا مسير عادي. دو انتهاي كرم چاله طبق نظريه مي تواند داخل جهاني (هردوي آنها داخل اين جهان) يا بين جهاني (يكي از دو انتها در اين جهان و ديگري در جهاني ديگر) باشند، به اين ترتيب نام ”مسيري بين دو نقطه“ هم چنان بر سر كرم چاله هست. كرم چاله ها می توانند به عنوان جوابي براي معادله ي نسبيت عام انيشتين باشند. در واقع كرم چاله ها به قدري زيبا و به آساني در اين معادلات ظاهر مي شوند كه برخي نظريه پردازان بر اين باورند كه واقعا اين دو نقطه ي مقابل وجود دارند و سعي دارند اين دو نقطه را يا كشف كنند و يا شبيه سازي كنند و شايد در مسافرت هاي سرعت بالا در فضا و حتي در زمان استفاده كنند. به هر حال يك ويژگي بارز كرم چاله ها اين است كه آنها بسيار ناپايدارند . ممكن است ناگهان فرو ريزند حتي اگر كوچك ترين مقدار ماده مثل يك تك فوتون سعي كند تا از ميان آنها بگذرد. يك راه ممكن براي مقابله با اين مشكل استفاده از فرا ماده است تا از ريزش كرم چاله جلوگيري كند. تاريخچه كوتاهي از كرم چاله نظريه ي كرم چاله ها به سال 1916 برميگردد، كمي بعد از اينكه انيشتين نظريه ي نسبيت عام خود را منتشر كرد، زماني كه لادويگ فلام -يك فيزيكدان ناشناخته ي اتريشي- نگاهي به ساده ترين جواب ممكن براي دامنه معادلات انيشتين معروف به شوارتزشيلد انداخت.
سیاه چاله
در چند جمله كوتاه ميتوان گفت، سياهچاله ناحيه اي از فضاست كه مقدار بسيار زيادي جرم در آن تمركز يافته و هيچ شيئي نمي تواند از ميدان جاذبه آن خارج شود.از آنجا كه بهترين تيوري جاذبه در حال حاضر تيوري نسبيت عام انيشتن است،در مورد سياهچاله و جزيياتش بايد طبق اين تيوري تحقيق و نتيجه گيري كنيم. ابتدا از مفهوم جاذبه و شرايط ساده تر آغاز مي كنيم. فرض كنيد روي سطح يك سياره ايستاده ايد. يك سنگ را به سمت بالا پرتاب مي كنيد. با فرض اينكه آن را خيلي خيلي محكم پرتاب نكرده باشيد براي مدتي به سمت بالا حركت مي كند و نهايتا شتاب جاذبه باعث مي شود به پايين سقوط كند. اما اگر سنگ را به اندازه ي لازم محكم پرتاب كرده باشيد مي توانيد آن را به كل از جاذبه سياره خارج كنيد و سنگ بالا رفتن را تا ابد ادامه خواهد داد. سرعتي كه لازم است تا يك شيي را از حاذبه سياره خارج كند سرعت فرار يا سرعت گريز نام دارد. همانطور كه انتظار مي رود سرعت فرار به جرم سياره بستگي دارد. اگر سياره اي جرم زيادي داشته باشد كشش جاذبه آن زياد خواهد بود و نتيجتا سرعت فرار آن بيشتر خواهد شد. سياره سبكتر سرعت فرار كمتري خواهد داشت. همچنين سرعت فرار به فاصله از مركز سياره نيز بستگي دارد. هر چه به مركز سياره نزديك تر شويم سرعت فرار نيز بيشتر مي شود. سرعت فرار زمين Km/s 11.2 يا m/h 25000 است. در حالي كه سرعت فرار در ماه فقط Km/s 2.4 يا m/h 5300 است. حال يك جرم بسيار زياد را كه در يك ناحيه با شعاع بسيار كوچك تمركز يافته تصور كنيد. سرعت فرار چنين ناحيه اي از سرعت نور بيشتر خواهد بود و چون هيچ شييي نمي تواند سريعتر از نور سير كند پس هيچ شييي نمي تواند از ميدان جاذبه چنين ناحيه اي خارج شود ، حتي يك دسته پرتو نور. ايده تفكر در مورد جرمي چنان چگال كه حتي نور نيز نتواند از آن خارج شود متعلق به لاپلاس در قرن هجدهم است. تقريبا بلافاصله پس از بيان نظريه نسبيت عام توسط انيشتين ، كارل شوارتز شيلد يك راه حل رياضي براي معادلات تيوري اين اجرام كشف كرد و سال ها بعد اشخاصي چون اپنيمر و ولكف واشنايدر در دهه 1930 به طور جدي درباره امكان وجود چنين نواحي در عالم به تحقيق پرداختند. اين پژوهشگران نشان دادند، هنگامي كه محتويات سوخت يك ستاره پرجرم به پايان مي رسد، نمي تواند در مقابل جاذبه دروني خود مقاومت كند و به صورت يك سياهچاله در خود فرو مي ريزد.
آخرین مطالب ...
» فروش کلش اف کلنز
» کمی در مورد هواپیما اف 14
» دو دوست و چهل شهر
» سایت کار رو در آمد
» زندگی نامه ی هیتلز
» 15 شگفتی مغز انسان
» 15 شگفتی بدنسان
» یک تصویر زیبا
» کمی در مورد شهر شوش
» طب سوزنی
» کیف کن علم
» نگاه کن چه کارا میکنن با علمشون
» این است پیشرفت انسان
» آرش کمانگیر
» خارق العاده ترین انسان ها
» لکه های خورشیدی
» زلزله
» هفت شگفتی
» شگفتی های مغز انسان
» مطالبی در مورد شهر سوخته
» شهاب سنگ ها
» سفید چاله ها
» کرم چاله های فضایی
» سیاه چاله
» کوروش کبیر
» wooooovمطلب ارسالی ازshafa
» مسابقه
» دکتر غفاری دانشمند بزرگ کشور
» کمی در مورد تاریخ ایران
» زندان سلیمان
» تخت سلیمان
» منار جنبان
» زندگی نامه ی شاعر بزرگ شهریار
» تسلیت به مردم شریف آذر بایجان
» شهر افسانه ی تروا
» خورشید
» گالیور
» نیما یوشیج
» مصر باستان
» مثلث برمودا
» مانی
» سهراب سپهری
» جلال آل احمد
» تسلیت
» اهرام
» شگفتی های قرآن
» محمد ابن زکریای رازی
» الکساندر گراهامبل

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com